Belépés

MH amatőr sportversenyek

Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás módja

adószámunk: 

1 9 8 6 6 8 3 9 - 1 - 1 6

További információ.


Közhasznúság

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés


Évadnyitó tájfutóverseny

Március 15-én Kunfehértó térségében a Tavasz Kupa és Dél-Alföldi Regionális hosszú távú Bajnokságon kezdték a versenyévadot a Szolnoki Honvéd SE tájfutói. A napsütötte homokbuckás, borókával és fenyvesekkel borított terepen eredményesen teljesítettek a versenyzők A Fiumei úti iskolában ősszel – Tokaji Moni (volt ifjusági válogatott) vezetésével - elkezdett utánpótlás nevelés is jó úton halad.

 • Eredmények:

  N14B kategóriában

  3. helyezett: Kamondy Zsófia

  F14B kategóriában

  4. helyezett: Tóth János

  N21B kategóriában

  2. helyezett: Tokaji Moni
  3.helyezett: Cserjés Andrea dr.

  N21Br kategóriában

  2. helyezett: Szekeres Ágnes

  F21AH kategóriában

  4. helyezett: Farkas Viktor

  N40B kategóriában

  4. helyezett: Terjékiné Tóth Edit

  F40AH kategóriában

  2. helyezett: Fehér Mihály

  N50B kategóriában

  2. helyezett: Veresné Sipos Etel

  F50B kategóriában 1. helyezett: Szabovik Zoltán

A verseny színhelye számomra a mostani első helyezésen túl, harmincöt évvel ezelőtt a tájfutás kezdetét jelenti. Az akkori verseny felejthetetlen, mert az első volt, mert jól ment a versenyzés, mert ez volt a hosszú évek alatt az egyetlen ahol – az akkori szigorú szabályok miatt – kizártak. A cél felől közelítettem meg az utolsó (gyűjtő) pontot és a társaim hangos bíztatását amiben utalás volt a pont irányára is – amelynek helye enélkül is egyértelműen látható volt - a versenybizottság azonnali kizárással büntette. Ma már ilyen nincs hiszen a gyűjtőpont közelében már nézők vannak és biztathatják kedvenceiket. A dolog érdekessége, hogy másnap a váltóban jelentős előnnyel győztünk. A személyes vonatkozású kitérő után néhány mondatban a Szolnokon történtekről.

A sportág iránt érdeklődők számára Szolnokon több alkalommal is tartunk népszerűsítő versenyeket, az elsőt 17-én szombaton a Tallin iskola udvaráról indítottuk. Az idén elkészült parktérképen különböző hosszúságú berajzolt útvonalú pályákon tették próbára tudásukat az érdeklődők. A legkisebbek még szalagozás segítségével, de annál nagyobb lelkesedéssel teljesítették az útvonalat. Az általános iskolások között volt olyan versenyző aki miután teljesítette az általa választott távot - amelyet mint később kiderült – megnyert, kérte a hosszabb pályán való indulás lehetőségét. Versenyen kívül elindulhatott és ezen a távon is legjobb eredményt érte el. A szeles idő ellenére az elindult huszonkilenc versenyző és közel ennyi néző jól érezte magát – tehát folytatjuk.

Üdvözlettel Szabovik Zoltán

Facebook
Google
 

WWW Az oldalon
 Szolnoki Honvéd Sportegyesület Fóruma
Támogatóink, Partnereink
A Szolnoki Honvéd Sportegyesület Támogatói