Belépés

MH amatőr sportversenyek

Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás módja

adószámunk: 

1 9 8 6 6 8 3 9 - 1 - 1 6

További információ.


Közhasznúság

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés


Ausztria Podersdorf 2017 IRONMAN

Közzétéve: 2017. Szeptember 12.

Első Ironman távú triatlon versenyem története

Egy triatlonistának előbb-utóbb vágyódása lesz a hosszú táv - Ironman-distance - teljesítésére. Kinek előbb, kinek később jön el az igény és a lehetőség. Engem 2006-ban egy MH Amatőr Úszóbajnokságot követően varázsolt el Vakhal Norbi barátom, aki mesélt a triatlonról, mennyit számít az úszás, milyen hosszú a kerékpár és mennyire viszontagságos lehet a futás. 2008 májusában volt életem első triatlon versenye, ami középtávnak felelt meg - 2,3km úszás(itt ennyi volt kb) - 80km kerékpár- 20km futás - amit 5 óra 20 perc alatt abszolváltam. Visszaemlékezve az úszás egy tóban volt, és mint a medencében folyosók voltak kialakítva, első neoprénes úszásom volt, amit Szabó Zsolti többszörös Ironmantől kaptam kölcsön, így valamivel jobb is lett az időm, mint a medencében, valamint a kerékpárom Lancz Atis barátomtól volt - akkor még kölcsön - Fondriest márkájú, alumínium vázas - azóta Kisnémet Laci garázsában pihen, defektesen szegény, mert volt egy időszak, mikor felhagytam a kerékpárral, és az csak úgy ment, ha eladom.  A futás kínokkal indult, nem tudtam futni, emlékeim szerint az elejét gyalogoltam, majd féltávtól tudtam futni. A pálya teljesen sík volt, erős szembeszéllel tarkítva. Eufória elmaradt a beérkezésnél, elégedett voltam, hogy célba értem és ismerőseim, barátaim elismerő szavainak örültem: Vakhal Norbi, Csendes Zoli, Nádasdi Zsolti, Hódosi Lajos indult a versenyen, meg a nagyok: Major Joe, Benőcs Zoltán, Csőke Balázs,Flander Marci, Polonyi Balázs,Ács Peti és Herr Gyula, Zakariás Géza doktor Urak, no meg a többiek.

Ezt követte még ugyanebben az évben a balatoni verseny, X2S féltávú triatlon verseny, Zánka, 5 óra 42 perc összidővel. (1,9 km-90km-21,1km) A mai Erzsébet-tábor területén - korábban úttörőtábor - volt a rajt, a futás és a cél. A bringa pályában is volt bőven szintemelkedés, de élvezetes volt, a futás megkeserítette mindenki életét, a beígért "árnyékos futópálya" valójában egy frissítő nélküli, emelkedős, tűző napos szenvedés volt, amit nehezített a valamelyik partizós-bulizós-fesztiválozós emberkék beszólásai, miszerint "miért nem futsz/gyorsabban, ha már nem közlekedhetünk miattatok" és ez volt a legenyhébb beszólás. Útközben volt egy kék közkút, az nyújtott enyhülést sokunknak. Lényeg, túléltük. :)

Majd jöttek a sprint és rövid távú versenyek, Nagyatád meglátogatása a Hosszútávú bajnokság idején, nagy hatással volt rám a Gyékényesi-tó partján a rajtprocedúra, az ágyú hangja, a tömeg, igazi libabőr és eufória. Ekkor nagyon akartam Ironmant csinálni. Majd éveken át edzettem, versenyeztem, majd klubot váltottam - Szolnoki Triatlon SE után Tiszavirág SE majd mindkettő megszűnt, és mint említettem a bringától is megválltam egy időre. Cipruson találtam rá a mostani drótszamárra, és ott kezdtem el újra a bringázást, triatlonozást. Újabb élmény volt elöször igazi tengeri triatlonon részt venni. Úgyhogy irány Kona, egyszer meg kell csinálni!

Folyt.köv.

Facebook
Google
 

WWW Az oldalon
 Szolnoki Honvéd Sportegyesület Fóruma

Támogatóink

Nemzeti Együttműködési Alap

BI-KA Logisztika

Da-Ko Trade Kft. Informatikai cég

MH86. Szolnok Helikopter Bázis
Szolnok város Önkormányzata
Maratonman
 OrientTax Tanácsadó Kft. 
Tenuta delle Aquile Kft.

Szolnoki Honvéd Sportegyesület Pártoló Tagok