Belépés

MH amatőr sportversenyek

Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás módja

adószámunk: 

1 9 8 6 6 8 3 9 - 1 - 1 6

További információ.


Közhasznúság

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés


A Tollaslabda szakosztály története

Közzétéve: 2007. Január 4. Írta Csertői László

A szolnoki tollaslabda szakosztály 1964-ben kezdte meg működését a Kilián György úti laktanya tornatermében, id. Englert István ny.alezredes (1931-93) vezetésével. Az egyesület tollaslabda szakosztálya fennállása alatt 54 magyar bajnokságot, több száz érmes helyezést, közel húsz kupagyőzelmet ért el. A szakosztály 12 alkalommal vett részt különböző nemzetközi klubtalálkozón, sportolói 46 alkalommal szerepeltek a magyar válogatottban.

A tollasosok évekig szerepeltek az OB I-ben, 1980-ban és 1982-ben magyar bajnoki címet szerzett a csapat. Akik egyénileg is országos szinten kiemelkedő eredményeket értek el, azok Németh Erzsébet (1957) (hétszeres magyar bajnok, első osztályú több, mint húszszoros magyar válogatott) és Englert István (1958) (huszonkétszeres magyar bajnok, első osztályú több mint huszonötszörös válogatott) voltak. Az akkori csapat másod- illetve harmad osztályú versenyzőket is számlált. 

A szakosztály 1994-ig sikeresen szerepelt az országos bajnokságokon, ám ekkorra az utánpótlás korú játékosok elfogytak a csapatból, így hamarosan a verseny szintű sport megszűnt, helyét a hobbi-jellegű mozgásnak adta át.

2000-ben Csertői László a főiskola testnevelési és sport tanszék szakoktatója újraélesztette a tollaslabdát a Kiliánon, először csak főiskolai hallgatók közreműködésével. Később egykori versenyzőkkel (Dargai Éva, Hollanday Andrea, Farkas Katalin) bővült a csapat, ami színvonalbeli változást is hozott a szakosztály életébe. Ebben az időszakban a tollasosok MH versenyeken indultak, amelyeken évről évre egyre jobb eredményeket értek el. Néhány év alatt a fiatalabb szolnoki korosztály is érdeklődni kezdett a sport iránt, egyre többen beilleszkedtek a csapatba. A fiatalok országosan is megmérették magukat, és pontszerző helyezéseik miatt hamarosan az országos ranglistákra is felkerültek. Az utánpótlás korosztály egyik képviselője (Varga Péter) 2006-ban első helyezést ért el az országos diákolimpia döntőjében. 2005-ben elérkezettnek látszott az idő, hogy a szakosztály az országos csapatbajnokságon is kipróbálja magát és a harmad oszályú CSB keleti csoportjában rögtön a második helyen végzett. Az éves MH versenyeken csapatunk mindig előkelő helyen végez, nem ritkán a győzelmi trófeát is Szolnokra hozza. 

Facebook
Google
 

WWW Az oldalon
 Szolnoki Honvéd Sportegyesület Fóruma
Támogatóink, Partnereink
A Szolnoki Honvéd Sportegyesület Támogatói