Korán keltünk, mert a nagy meleg miatt minél előbb el akartam indulni. Óriási a forróság a Tisza mellett, mely nagyon magas páratartalommal is párosul. 7-kor már rántottáztunk a Halász vendéglőben, és hamarosan már kezdtük is a közös bemelegítést a gyerekkel együtt. Kollár Lajos kísért kerékpárral Szolnok felé, Vágási Kálmán és Barát József pedig búcsút intett nekünk az Élő Tisza panzió kapujában. A töltésen haladtam Szolnok felé, majd átcsaptam a közútra közben interjút adtam az Aktív Rádiónak. Hamarosan jött szembe az MTI fotósa és az RTL híradó stábja. Érdeklődtek, hogy érzem magam túl az ezer kilométeren. Szolnokról elém jöttek a Gördögök SE bringásai Oskó Imre vezetésével és katonák is a Honvéd Sport Egyesület képviseletében. Szolnok határától rendőri kísérettel együtt futottunk be az 56-osok terére (kopjafákról ismerhetitek), ahol a Praktiker áruház vezető helyettese Kalina Péter és munkatársai – Szolnokon tavaly is nagy örömmel fogadtak az áruházban és örülök, hogy az idén is fontosnak tartották, hogy kivegyék a részüket a programból - valamint kisiskolások is csatlakoztak a csapathoz. A Tisza parti sétányon haladva futottunk be a polgármesteri hivatal előtti térre, ahol nem bírtam ki, hogy ne szaladjak be a szökőkutak alá, a gyerekek is nagy ötletnek tartották, és velem együtt fürdőztek a hűs cseppekben. Szabó István alpolgármester úr, Kádár Renáta sport referens és Vincze Gábor a Honvéd SE. képviseletében fogadtak, valamint a program védnöke a Honvédelmi Minisztérium képviseletében Oláh László alezredestől kaptam bíztató szavakat és a minisztérium ajándékát. Dr. Hamar József szolnoki Tisza Klub Elnöke kérdezett környezetvédelmi tapasztalataimról a Tisza mentén, valamint a Szolnoki Tv és az Új Néplap munkatársainak adtam interjút. A Tisza fővárosa igazán fejedelmien fogadott. A gyerekeket és a velem futókat egy zacskó csokival kínálták. A szállást és vacsorát, reggelit, pedig a város patinás szállodájában, a Tisza szállóban biztosították. A 3 fogásos vacsora igazi tavaszi a legmodernebb trendeket követő ízeket tükrözte. Az előétel grillezett csirkemell volt salátaágyon pestoval, balzsamecetes mártással. A főétel, az idénynek megfelelően, spárgával töltött pulykamell, tejszínes borsmártással és rösztivel. A szakács szívesen díszít ehető virágokkal, rózsával és valami számomra ismeretlen növénnyel. Ádám, aki eredetileg szakácsnak tanult nagyon élvezte a mai menüt. |