Belépés

MH amatőr sportversenyek

Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás módja

adószámunk: 

1 9 8 6 6 8 3 9 - 1 - 1 6

További információ.


Közhasznúság

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés


Pécs-Harkány 25 km

Közzétéve: 2007. Február 5. Írta Ács László
A viadal két évtized alatt kivívott rangja mellett az „időjárásfelelős” is besegített, hiszen az elmúlt napok felhőszakadásai-szélviharai után vasárnap délelőtt verőfényes napsütés ragyogott le a pécsi Verseny utcára. E két tényező pedig együttesen meghozta a szervezők által remélt nevezési rekordot: a rajtpisztoly hangjára összesen 918-an (455 férfi egyéni, 124 női egyéni induló; 59 férfi, ill. 24 női váltó valamint 22 férfi- és 8 női céges váltó) vágtak neki a 23. Pécs – Harkány országúti futóverseny 25 kilométeres távjának (az előző rekord 773 induló volt).
Azt már valószínűleg a folyamatos enyhe télnek is köszönhetjük, hogy a verőfényes tavasz a sok-sok amatőr futó mellett a profikat is nagy számban idecsábította, hiszen ők is szinte egész télen edzhettek, igazi erőfelmérőre azonban eleddig nem volt módjuk idehaza. A nagyágyúk mezőnye a férfiaknál volt erősebb, hiszen szinte az egész hazai élmezőny sportcipőt húzott (a legjobb pécsi középtávfutó, az Eb-ről éppenhogy hazatért Bene Barnabás ezúttal csak nézőként tette tiszteletét); a nőknél már picit foghíjasabb volt a menők névsora, leginkább talán a tavalyi győztes, útvonalcsúcstartó (87:59 perc) Simona Staicu hiányzott a sorból. Távollétében aztán a 2005-ös győztes újpesti Teveli Petra háborítatlanul állhatott az élre már egészen az elején, és aztán bő két és fél percet javítva akkori legjobbján, új női útvonalrekorddal diadalmaskodott a hölgyek között. (Ahogy a fáradt, de boldog nyertes a célban elmondta, győzelmében bízott ugyan, mert jó formában érezte magát, de az időben, azaz a pályacsúcsban nem gondolkozott előre. Mivel női ellenfele nem igazán akadt, hamar a férfiakéhoz igazította a tempóját, és végül, bár jól kifutva magát, de magabiztosan sikerült ilyen jó időt elérnie.)
A jó idő a férfiakat is rekordra sarkallta, így meglehetősen vehemensen kezdett az elitmezőny – mint később kiderült, valószínűleg ez lett a vesztük. Tizenöt kilométernél még pályacsúcson belül voltak (46 perc), ám az erős rajt túl sokat vett ki a futókból, akik közül végül a maratonibajnok Rezessy Gergely maga mögé utasította a tavalyi győztes Tóth Tamást.
Abszolút elsőként az egykori síkfutóbajnok, Horváth Béla szakította át a célszalagot (76:56-tal még az egyéni rekordidőn is belül), ám ő harmadmagával teljesítette a távot, így „csak” a férfiváltó aranya került a nyakába az eredményhirdetéskor.
Ahogy az egyik főszervező, a PVSK atlétikaszakosztály-vezetője, Freier Balázs értékelte a viadalt, örömteli, hogy a profik mellett egyre több amatőr futó is rá meri szánni magát erre a hosszú távra. Ráadásul az idősebb korosztályok képviselői közül is (a legidősebb rajthoz álló 80 fölött volt), így jó döntés volt, hogy tavaly óta külön értékelik a 40-esek, 50-esek, 60-asok legjobbjait is. Ugyanebbe az örömteli sorba tartozik, hogy a támogatók is mind többen látnak fantáziát a viadalban. (A célváros sportos polgármestere, Bédi István, aki most is személyesen ott tapsolt a győzteseknek a célban, ugyanakkor már a régi támogatók sorát erősíti, hiszen, mint mondta, számukra megtiszteltetés, hogy egy ilyen hagyományú, létszámú és rangú viadal segítői lehetnek.)
Még a verseny érdekességeihez kapcsolódva, de már a jövőt is felvillantva jegyezte meg Freier Balázs, hogy jövőre meggondolják a görkorisok integrálását is a viadalba, hiszen már most is volt, aki kerekeken gurulta végig a bő kismaratoni távú hegyes-völgyes futamot.
23. Pécs – Harkány országúti futóverseny, 25 km, végeredmény:

 
Egyéni / Férfiak:

1. Rezessy Gergely (Vasas) 77:56 perc
2. Tóth Tamás (MISI) 78:43 p.
3. Kedves Roland (Mezőtúri AFC) 80:19 p.
.
52. Megyeri Zsolt (SZHSE) 1:45:00
82. Nádas László (SZHSE) 1:50:27
89. Ács László (SZHSE) 1:51:39
186. Bordás Emánuel (SZHSE) 2:04:18
269. Laszlavik Gábor (SZHSE) 2:14:57

A legjobb pécsi: Somogyi Norbert (PFC, abszolút 10.) 85:47 p.
A legjobb PVSK-s: Avar Péter Ágoston (abszolút 11.) 87:08 p.

 
Egyéni / Nők:

1. Teveli Petra (UTE) 87:23 (új útvonalcsúcs, a régi: Simona Staicu, 87:59, 2006.)
2. Molnár Barbara (TFSE) 95:45 p.
3. Takács Andrea (Vasas) 96:51 p.

 
Férfi váltó:

1. Hunyadi DSE, Székesfehérvár (Őri István, Horváth Béla, Csillag Balázs) 76:56.
A legjobb PVSK-s váltó a 7. lett (Gedeon Zsolt, Godi Imre, Torjai László)


Céges férfiváltó:

1. Oroszlányi Uszoda (Farkas István, Tóth Csaba, Oltványi Zoltán) 93:22

Női váltó:

1. ORTRI Oroszlány (Kostyál Ágnes, Tóth Zsófia, Balogh Barbara) 94:30
A legjobb PVSK-s váltó a 9. lett (Farkas Katalin, Somorácz Dóra, Paczur Fanni)


Céges női váltó:

1. Andretti Gruppo (Markovich Györgyi, Horváth Ágnes, Gyurcsák Szilvia) 118:25.
2.-
3. SZHSE II. (Kanyó Dóri, Tenkőné Vas Tímea, Baloghné Lajter Katalin) 128:38
4. SZHSE I. (Ivánovics Judit, Gunther Annamária, Zentainé Zsigri Katalin) 134:49
Facebook
Google
 

WWW Az oldalon
 Szolnoki Honvéd Sportegyesület Fóruma
www.futanet.hu