Az adatkezelő:
SZHSE (5008 Szolnok Pf1.)
Megbízott:
Varga Csaba

A kezelt adatok:
• A portál látogatása során, a szerveren biztonsági okokból rögzítjük az Ön hálózati identitását: számítógépének IP-címét és az Ön által használt szoftverkörnyezetet, valamint látogatásának id?pontját, és a megtekintett oldalak címét. Ezeket az adatokat elektronikus formátumban tároljuk szerverünkön, bizonyos idő elteltével már csak aggregát formában. Az adatokat csak jogerős bírósági megkeresés esetén adjuk ki.
• Látogatása során ellenőrző fájlt (cookie) kaphat weboldalunktól A cookiek elfogadása nem kötelez? (böngésző programjában letilthatja), ám egyes szolgáltatásaink (például hozzászólás a fórumban) csak ezek elfogadásával vehetők igénybe.
• Fórumunkon, regisztráció során csak egy nicknevet és egy e-mail címet kell megadni. Az e-mail címek más számára nem láthatók, de Önnek üzenetet küldhetnek a SZHSE felületér?l. A címeket adatbázisunkban tároljuk, a jogerős bírósági megkeresést kivéve nem adjuk ki harmadik félnek. A fórum regisztrációja során, Ön szabadon dönthet, hogy megadja-e további adatait, illetve, hogy ezeket publikussá teszi-e. Az adatok -- ha Ön így állította be -- mások számára hozzáférhetővé válhatnak, ugyanakkor mi kérésre sem adjuk át harmadik félnek.
• Valamennyi fórum hozzászólásához rögzítjük az Ön számítógépének aktuális IP címét.
• Hírlevelünk feliratkozásakor e-mail címét adhatja meg, amelyet harmadik félnek -- a jogerős bírósági megkeresést kivéve -- nem adunk ki.
• Adatai eljuthatnak hozzánk úgy is, ha felveszi velünk a kapcsolatot, esetleg elektronikus formátumban iratokat küld meg nekünk, melyeken a személyes adatai is szerepelnek. Munkatársaink a tudomásukra jutott információkat a legteljesebb diszkrécióval kezelik, nyilvánosságra hozataluk, továbbításuk harmadik félnek az Ön hozzájárulása nélkül nem történhet meg. A személyes kapcsolatfelvétel során nem csak az adatvédelmi törvényt, de a Magyar Újságírók Szövetségének etikai kódexét (különösen a 8. paragrafus 2. bekezdését) is szem előtt tartjuk.
Az adatkezelés célja:
• A szerver által automatikusan rögzített adatokat a szerver biztonságos üzemeltetése érdekében átmenetileg tároljuk.
• Valamennyi más adatot (a fórum regisztráció, hírlevél megrendelés) a szolgáltatások működtetése (hírlevél kézbesítése, fórum használatának biztosítása), illetve a felhasználók azonosítása érdekében rögzítjük.
• A fórum regisztrációkor nem kötelez? Jelleggel megadott adatok kezelésének a célja a közösségépítés: az egyes hozzászólások szerzői bemutatkozásának biztosítása.
• A fórum hozzászólások során hozzánk került aktuális IP címet a kulturált, felel?s hozzászólások biztosítása, valamint a fórum biztonsága érdekében rögzítjük.
• A személyes kapcsolatfelvétel során a tudomásunkra jutott adatokat kapcsolattartása, valamint újságírói munkánk során használjuk fel.
Az adatkezelés időtartama:
• Az Ön által önként megadott adatokat addig őrizzük, amíg nem kéri törlését: hírlevelünk esetében leiratkozáskor törlődik az Ön címe, ha pedig fórum regisztrációját törli, a nickneve megmarad, hiszen az egyes hozzászólásokat csak így lehet megkülönböztetni. Minden más adat -- e-mail címe és az önként megadott információk -- törlődnek.
• A szerver által automatikusan rögzített adatok 30 napig állnak rendelkezésünkre, ezt követően csak aggregát formában, látogatottsági statisztikaként őrizzük meg őket.
• Munkatársunkkal való személyes kapcsolatfelvétel során birtokunkba került adatait a kiadóvállalat, illetve jogutódjának fennállásáig őrizzük meg. Ön bármikor kérheti adatainak törlését ebben az esetben is, ez azonban csak a sajtótörvényben lefektetett, sajtó-helyreigazításra vonatkozó mindenkori határidő eltelte után történik meg.
Az adatokhoz hozzáférők köre:
• A szerver által rögzített és egy hónapig tárolt adatokhoz a szerverüzemeltetést végző Vállalkozás () rendszergazdája fér hozzá.
• A hírlevél küldéshez megadott e-mail címekhez a kiadó adatkezelője fér hozzá.
• A fórum regisztrációkor megadott nem nyilvános adataihoz (e-mail cím, jelszó) csak a kiadó adatkezelője, az egyes hozzászólások kapcsán rögzített IP címekhez a mindenkori fórum adminisztrátor és a globális moderátorok férnek hozzá.
• A személyes kapcsolatfelvétel során hozzánk került adatait értelemszer?en az kezeli, akivel Ön felvette a kapcsolatot.
Fontos figyelmeztetések:
Valamennyi, az adatvédelmi nyilatkozatunkban közzétett metódus az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatos eljárásra vonatkozik. A nem személyes adatok kezelésével kapcsolatban külön nyilatkozatot nem teszünk.