Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás módja

adószámunk: 

1 9 8 6 6 8 3 9 - 1 - 1 6

További információ.


Közhasznúság

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés


Szolnoki Honvéd Sportegyesület Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

Közzétéve: 2020. Augusztus 2.

Sarud (Tisza-tó) Élményfalu 2020. július 22-27.

A Triatlon szakosztály 19 versenyzője (újonctól a szeniorig), valamint két fő kisérő szülő nyári edzőtáborban vett rész a Tisza-tó partján Sarudon, az Élményfaluban (http://www.elmenyfalu.hu/).

Az Élményfalu ideális helyszínéül szolgált az edzőtáborozásunknak: biztonságos saját, kibolyázott strand az úszáshoz, Tisza-tavi kerékpárút a kerékpározáshoz és a futáshoz, fedett közösségi hely a nyújtáshoz, erősítéshez. A Matula Bázis 8 személyes konténer házaiban volt a szállásunk, míg a teljes ellátásunkról a Kalandpart Vízigesztenye bisztrója gondoskodott.

1. nap

Az érkezés napján elfoglaltuk a szállásainkat, majd megismerkedtünk a Kalandpart strandjával. Kijelölésre került az úszópálya, illetve szemügyre vettük a sulyom rendkívül szúrós termését (mibe ne lépjünk bele!). Jöhetett is az élővízhez szoktatás egy kis úszás keretében, majd 4 km laza futás és futóiskola a kerékpárúton. A vacsora után szabadtéri játékkal zárult a nap.

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

2. nap

Korai ébresztő után 4 km-es reggeli kocogással és 6x100 m felrázó futással kezdődött a nap. A reggeli után szabad foglalkozás következett, ami hatalmas vízi lovas csatával végződött. Ebéd előtt következett az úszás edzés. Itt már minden résztvevő hozzászokott az élővízben történő úszáshoz. Ebéd, majd csendes pihenő következett. Délután következett a kerékpározás Kisköréig és vissza (kb. 32 km). A kerékpározás után az anyukák dinnyével várták a csapatot. Vacsora előtt még belefért egy közös fürdőzés, játék. Vacsora után pedig a „kicsik és a „nagyok” külön bátorságpróbán vettek részt. Mindenki nagyon bátor volt!

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

3. nap

Reggeli előtt nem volt korai ébresztő és edzés, mivel a pénteki nap a verseny napja volt. Reggeli után következett a technikai értekezlet, ahol a gyerekek megismerkedtek a triatlon versenyek lebonyolításával, technikai tudnivalóival, különös tekintettel a depózás menetére. Az értekezlet után a „versenybírók” kijelölték, felkrétázták a kerékpáros és futás fordítókat a Tisza-tavi kerékpár úton. Minden résztvevő a saját versenytávját kellett, hogy teljesítse: volt újonc 1, újonc 2, gyermek, serdülő, ifi, felnőtt és szenior versenyző (utóbbi 3 kategóriában mindenki sprint távot teljesített). Kategóriánkként kezdődött el a verseny 10:30-kor kiváló időjárás mellett. A legnagyobbak a sprinttávot fél egy körül fejezték be. Mindenki kitett magáért! A verseny után jött a jól megérdemelt ebéd. A csendespihenőt követően meglepetés jégkrémezés következett. A délután további része játékkal, fürdéssel telt el. A vacsora után több fordulós játékos csapatverseny következett, melyben volt ügyeségi játék, sőt még belső csere is. 

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora               

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

    

4. nap

Hajnalra megérkezett az eső és egészen délután egy óráig el sem akart menni. Így reggeli után elméleti előadást tartott Dani bácsi a gyerekeknek:

-        a triatlonhoz szükséges képességek
-        az életkori sajátosságok
-        az edzés felépítése, a terhelések egymásra épülése
-        az izom működési elve
-        a vázizomzat szerkezeti felépítése
-        a nyújtás fontossága

Ebéd után, ahogy az eső elállt (csendesedett) elindultunk körbetekerni a Tisza-tavat. MINDENKI jött, beleértve a kisérő szülőket is. Szemerkélő esőben indultunk és kánikulában értünk vissza Sarudra. A 65 km hosszúságú Tisza-tó kört több megállóval teljesítette a csapat mintegy 4 óra alatt. Megálltunk a kiskörei hallépcsőnél, az abádszalóki strandon volt egy kis fürdőzés, majd Tiszafüreden a Kerékpáros Centrumban láttak minket vendégül. Vacsora után átbeszéltük a nap tanulságait.

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

5. nap

A kora reggeli ébresztő után következett a hajnali úszás (kb. 1000 m): ez nem okozott osztatlan örömöt mindenki számára. Úszás után reggeli, majd a Kalandparton található kerékpárkölcsönzőből kibéreltünk egy tandem kerékpárt. Szerintem a bérelt tandem kerékpár soha nem ment még a bérlésünk előtt 40 km/h-ás sebességgel: hát most meg lett hajtva.  Tandemezés után fürdés, suppozás, vízi bunyó és labdázás következett. Az ebéd utáni csendespihenőt követően újra triatlon „verseny” következett. Azonban most mindenki egyszerre, ugyanazt a kijelölt rövid távot (300 m úszás, 2,2 km kerékpár és 1 km futás) teljesített háromszor egymás után. A verseny után gyors átöltözést követően beszabadultunk Magyarország legnagyobb Aquaglide vízijátszóterére. 1 óra ugrálás, mászás, csúszdázás következett. Vacsora után „Ismerd meg a másikat” játék következett: csak pozitív dolgokat lehetett mondani az előzetesen kihúzott társunkról. A játék végére megérkezett egy óriási felhőszakadás: a közösségi térből se be, se ki.

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

6. nap

Elérkezett az edzőtábor utolsó napja. Reggelit követően újabb elméleti előadás következett a sportolók táplálkozásával és a nyújtás fontoságával kapcsolatban:

-        kalóriaszükséglet
-        napi kalóriamennyiség felosztása
-        a táborban szerzett étkezéssel kapcsolatos tapasztalatok átbeszélése
-        Stretching PNF technika ismertetése

Ha már beszéltünk a Stretching PNF technikáról, akkor az elméletet követően mintegy 1 órában ki is próbáltuk. A nyújtást, erősítést követően megtörtént a konténerházaink kiürítése, a kulcsok leadása, bepakolás az autókba. Ebédre a szülők is megérkeztek a gyerekekért. Ebédet követően következett a táborzárás: az eltelt hat nap legfontosabb eseményeinek, tapasztalatinak a felidézésével.

SZHSE Triatlon szakosztályának nyári edzőtábora

Az edzőtáborunk létrejöttéért, lebonyolításáért köszönettel tartozunk a Szolnoki Honvéd Sportegyesületnek, Szolnok Megyei Jogú Városnak, a szülőknek, valamint a sarudi Élményfalu valamennyi munkatársának. Külön köszönettel tartozunk Kücsön Gyulának az Élményfalu tulajdonosának, és Nedelkó Gyuri bácsinak a kerékpárkölcsönző üzemeltetőjének.

Facebook
Google
 

WWW Az oldalon

Támogatóink

ACCELL Hunland Kerékpárgyártó és Értékesítő Kft.

Borovi Faipari Zrt.

Szerencsejáték Zrt

HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

Sportegyesületek Országos Szövetsége

MH86. Szolnok Helikopter Bázis
Szolnok város Önkormányzata

Szolnoki Honvéd Sportegyesület Pártoló Tagok