Belépés

MH amatőr sportversenyek

Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás módja

adószámunk: 

1 9 8 6 6 8 3 9 - 1 - 1 6

További információ.


Közhasznúság

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés


MAGYAR HONVÉDSÉG AMATŐR ÚSZÓBAJNOKSÁGA

Közzétéve: 2008. Október 1. | Frissítve: 2008. Október 1.

VERSENYKIÍRÁS

Magyar Honvédség 2008. évi Amatőr Úszó Bajnokság


A verseny célja: Olyan hagyomány teremtő verseny évenkénti megrendezése, amelynek során a sportág népszerűsíthető, valamint sportbaráti kapcsolatok kialakítása valósulhat meg. A Magyar Honvédség 2008. évi bajnoki címeinek odaítélése.

A verseny fővédnöke: Lamos Imre repülő dandártábornok úr, az MH 86 Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka

A verseny védnökei:  Beiszer Tibor alezredes úr, a HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály munkatársa és Dr. Dunai Pál alezredes úr, a SZHSE ügyvezető elnöke.

A verseny rendezője: a Szolnoki Honvéd Sportegyesület, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, és a ZMNE BJKMK Repülő és Légvédelmi Intézet.

Rendezőbizottság elnöke: Dr. Dunai Pál alezredes
Szervező bizottság tagjai: Tóth Lajosné, Nagy Attila 
 
Versenybíróság:
Versenybírók vezetője: Zádory László nyá. őrnagy
Versenytitkár: Somogyi Gyula százados
Technikai rendező: Csertői István ka.

Verseny ideje: 2008. október 31.(péntek) 10:00 órától

A verseny helye: A MH 86. Szolnok Helikopter Bázis uszoda. (6 pályás, 33,3 méteres fedett uszoda)
Cím: 5008 Szolnok – Szandaszőlős, Kilián út. 1. (Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter bázis)

A verseny részvevői: A HM és MH hivatásos, közalkalmazott, szerződéses, nyugdíjas valamint hallgatói állománya, akiket a katonai szervezete benevez. Szervezetenként, versenyszámonként, egyéni versenyszámban 4 fő, váltóban két váltó nevezhető. Egy versenyző két egyéni és két váltószámban indulhat. Minden benevező szervezet jogosult 2-2 fő női és férfi versenyzőt nevezni a komplex versenyszámban.

Nevezés: A mellékelt nevezési lapon, Nevezési lapkérjük, hogy az egyéni legjobb eredményekkel nevezzenek minden versenyszámban! Beérkezéskor a csapatvezetők a versenyzők 1 hétnél nem régebbi orvosi engedélyét mutassák be! Az engedély hiánya esetén a versenyzőt a versenyből kizárjuk! Nevezési határidő : 2008. október 27-ig. Cím: Szolnoki Honvéd Sportegyesület, 5008 Szolnok Pf.. 1. Fax: 56/512-549;HM:02437949 vagy e-mail: dunai.pal@zmne.hu


Nevezési díj: Nevezési díj nincs.

Indulási jogosultság igazolása : Szolgálati vagy személyi igazolvánnyal (mely igazolja, hogy honvédségi alkalmazott).

Versenyszámok,(Időrend): 
- 100 méteres női-férfi gyorsúszás
- 100 méteres női-férfi mellúszás
- 100 méteres női-férfi hátúszás
- 100 méteres női-férfi pillangóúszás
- 200 méteres női-férfi gyorsúszás
- 200 méteres női-férfi mellúszás
- 400 méteres női-férfi gyorsúszás
- 33.3 méteres női-férfi búvárúszás
- 4x66,6 méteres női-férfi gyorsváltó
- 4x66,6 méteres női-férfi vegyesváltó
- komplex versenyszám
- eredményhirdetések

Időmérés : pályánként 1 időmérő bíró, az eredményeket századmásodperc pontossággal mérjük

Lebonyolítás : az érvényben lévő FINA és MUSZ szabályok szerint. Versenyszámonként időfutamokat bonyolítunk le. A végeredményt az időfutamokban elért eredmények alapján állapítjuk meg. Az esetleges pontosításokra a verseny előtti technikai értekezleten kerül sor, melynek helye az uszoda előtere, ideje 2007. október 31. 0900

 A komplex versenyszám leírása: egyéni verseny. Talpas ugrás helyből 5 méteres magasságból. A medence alján elhelyezett tárgy felkutatása és felhozása, majd a 3-as rajtkő tetejére való felhelyezése. Elrugaszkodva a medence falától búvárúszás a pályán keresztben elhelyezett kötél alatt (kb. 15 m), majd mellúszás a táv további részén, forduló és mellúszás a kötélig, elérve a kötél vonalát búvárúszás a medence faláig, melyet páros kézzel megérintve ér célba a versenyző. Az időt századmásodperc pontossággal mérjük. Holtverseny esetén újraúszás következik. Indítás egyénileg, miután az aktuális versenyző célba ért. Az indulási sorrendet a nevezések alapján a verseny előtt sorsolással állapítjuk meg. A versenyszám előtt rövid gyakorlásra (az ugrás kipróbálására) a szervezők lehetőséget biztosítanak.

Díjazás : az I-III. helyezettek érem díjazásban részesülnek, az induló katonai szerveztek, a támogatók által felajánlott különdíjakat kapják a rendezőbizottság elosztási elvei alapján.

Egyéb : a fedett úszócsarnokban papucs viselete kötelező és utcai ruhában tartózkodni tilos! Kérjük, hogy üveget és élelmiszert a fedett úszócsarnokba ne vigyenek be. A versenyzők részére úszósapka viselete kötelező. Úszósapkákat a rendezők biztosítani nem tudnak. A verseny napján a résztvevő csapatok részére térítésmentes ebédet biztosítunk. Amennyiben erre nem tartanak igényt, kérjük, hogy a nevezési lapon ezt jelezzék!


Szolnok, 2008. augusztus 26.


(Dr. Dunai Pál alezredes)
SZHSE ügyvezető elnöke
Szervező  bizottság elnöke

Eredeti versenykiírás                        beléptetéshez szükséges üres táblázat                           beléptetéshez szükséges üres táblázat
Versenykíírás            Beléptetéshez nyomtatvány                  Nevezési lap

Facebook
Google
 

WWW Az oldalon
Kiemelt versenyeink 2008.
Kiemelt versenyeink 2008.
Támogatói
 Szolnoki Honvéd Sportegyesület Fóruma
Támogatóink, Partnereink
A Szolnoki Honvéd Sportegyesület Támogatói