Belépés

MH amatőr sportversenyek

Adó 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás módja

adószámunk: 

1 9 8 6 6 8 3 9 - 1 - 1 6

További információ.


Közhasznúság

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés


Csapat OB 2006

Közzétéve: 2007. Február 1.

Újságcikk a 2006-os Csapat OB szolnoki küzdelmeiről

Hatodszor első az SZHSE

 

2006-12-15 12:44:06

 


Ismét megvédte bajnoki címét a szolnoki együttese

 

Szolnokon, a repülőtéri uszodában rendezték meg az idei esztendő műugró csapatbajnokság küzdelmeit. Fiatal ugróink nem okoztak csalódást közönségüknek. Magabiztos, egyenletes versenyzéssel utasították maguk mögé a riválisokat és szerezték meg a csapatbajnoki trófeát

 

A Szolnoki Honvéd Sportegyesület — mint házigazda — három együttessel is képviseltette magát. A csapatbajnokságnak különleges „feelingje” van Magyarországon. A küzdelmek 2000-es beindítása óta még csak egyszer került Budapestre a vándorserleg, egyébként a szolnokiak uralták a mezőnyt. Az első kiírás kivételével mindannyiszor a Tisza-parti klub végzett az első helyen.

 

Védőként azonban általában nagy teher nehezedik a HSE gárdájának vállára, hiszen minden szolnoki drukker a címvédést várja el a csapattól. Nem volt ez másként ezúttal sem... Az aranykovácsok — Hajnal András, Gál Veronika, Ilyés Flóra, Rombolotto Alfréd és Rombolotto Marina — megdolgoztak az első helyért, így Hajnal Attila vezetőedző és Dunai Pál szakosztályvezető méltán lehetett büszke tanítványaira. A kitűzött célt tehát sikeresen teljesítette a csapat, megvédte tavalyi címét. Igaz, Hajnal András és Gál Veronika személyében két igazi húzóembere is volt az együttesnek.

 

A 26 éves Hajnal Andris tehetségét mi sem bizonyítja jobban, hogy mindössze 3-4 hónapos komoly edzéslehetőséggel a háta mögött is fel tudja venni a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. Ő már ifiként belekóstolt az európai viadalok légkörébe, kontinensvetélkedőn szerzett ezüst- és bronzérme megfelelő ajánlólevél volt számára a juniorok táborába. Európa-bajnoki aranyérmét ugyan a felnőttek közt nem tudta megvédeni, de ott is felállhatott már a dobogó második fokára. Hazai pályán immár évek óta veretlen.

 

Gál Veronika hétszeres ifjúsági és kétszeres felnőtt magyar bajnok, több nemzetközi versenyen is állt már dobogón. Mivel Illyés Flóra is fiatal kora ellenére rutinos ugrónak számít a „szakmában”, olyan erős szolnoki csapat lépett trambulinra, mellyel szemben a fővárosi vetélytársaknak esélyük sem volt a győzelemre. Sőt, a házigazdák második számú együttese sem vallott szégyent. A Kelemen Adrienne, Patkós Zsuzsanna, Horváth Dániel, Kovács Dániel és Ilyés Timea összeállítású csapat alig lemaradva a dobogóról, a negyedik helyen végzett, míg a harmadik ötösfogat — Nagyistván Gábor, Korom Dániel, Baderinwa Fanny, Berta Vivien és Sztrunga Döme — hatodikként fejezte be küzdelmeket.

 

A bajnokság végeredménye: 1. Szolnoki HSE I., 2. Lendület SE (Budapest), 3. BVSC, 4. SZHSE II., 5. RLSE II., 6. SZHSE III.

 

Facebook
Google
 

WWW Az oldalon
Kiemelt versenyeink 2008.
Kiemelt versenyeink 2008.
Támogatói
 Szolnoki Honvéd Sportegyesület Fóruma
Támogatóink, Partnereink
A Szolnoki Honvéd Sportegyesület Támogatói